Aambeien, wat nu?

Aambeien genezen en klachten verminderen.

Je hebt aambeien, wat kun je er eigenlijk aan doen? Er zijn verschillende dingen waardoor het leven met aambeien een stuk aangenamer kan worden en de klachten verminderen. Met aambeienzalf of zetpillen kun je aambeien genezen.

Natuurlijk aambeien genezen

Vrouwen kunnen beter gebruik maken van tampons in plaats van inlegkruisjes. Ook is het dragen van katoenen ondergoed beter, en waar kan is niet te strak ondergoed ook een aanrader. Verder is het gebruik van vochtig en gekleurd toiletpapier ook niet goed. Gebruik liever bleek toiletpapier (wat ook nog eens goedkoper is!). Een warm bad zorgt ervoor dat de anus kan ontspannen. Hoe lastig het misschien ook kan zijn, het allerbelangrijkste is om niet te krabben, die maakt de klachten alleen maar erger.

Aambeienzalf om het natuurlijke genezingsproces te bevorderen

Er zijn verschillende soorten aambeienzalf en zetpillen verkrijgbaar bij de drogist. Bij minimale symptomen kun je een product gebruiken wat een beschermende laag aanbrengt om het natuurlijke genezingsproces te versnellen. Als er ook sprake is van jeuk en /of pijn dan kun je ervoor kiezen om een product te gebruiken met een verdovende stof. Van aambeien genezen kan dus. Er wordt wel eens gezegd dat laxeermiddelen nuttig kunnen zijn om de ontlasting dunner te krijgen, maar deze kun je beter niet gebruiken, in ieder geval niet langdurig. Eet liever meer vezels en drink meer water.

Als de aambeien via bovenstaande methodes niet weg gaan zijn er verschillende andere oplossingen. Ga dan naar je huisarts en deze kan beoordelen wat er gedaan moet worden. Een veel gebruikte mehtode is  sclerotherapie waarbij de aambei wordt ingespoten met een goedje waardoor de opgezette aderen kleiner worden. Een andere methode is het schieten van een elastiekje om de aambei middels endoscopie, waardoor de bloedtoevoer wordt beknelt. De aambei kan op deze manier afsterven. Laatste optie, vooral bij grotere aambeien is het operatief verwijderen. Aambeien genezen is dus goed mogelijk, danwel door milde aambeienzalf, dan wel door een behandeling door een arts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>