Aambeipreventie

Aambeien Genezen - aambeipreventieAambeien voorkomen is beter dan aambeien genezen!

Aambeien heb je liever niet en er zijn verschillende manieren om de kans te verkleinen dat je ze krijgt. Aambeien Genezen heeft op deze pagina een aantal tips gezet om aambeien te voorkomen.

6 tips: aambeien voorkomen in plaats van aambeien genezen!

Drink veel water in plaats van dranken als koffie, koolzuurhoudende dranken en dranken met veel suiker (veel vruchtensappen). Koffie is extra funest, omdat dit een laxerende werking heeft. Ook tabak en kauwgom hebben een laxerende werking en kunnen dus ook beter niet gebruikt worden.

Beweging is belangrijk, vooral voor mensen die veel zitten. Probeer minimaal 30 minuten per dag te bewegen, bijvoorbeeld door een lange wandeling te maken of wat baantjes te trekken in het plaatselijke zwembad. Naast dat je hiermee aambeien kunt voorkomen is een half uur per dag bewegen sowieso goed om je fit te voelen.

Probeer er voor te zorgen dat er voldoende vezels in je voeding zit. Vezels komen voor in granen, fruit en groenten. Zemelen zijn het beste en vind je in sommige broden maar ook los bij de drogisterij. Dit kun je prima eten in een bakje yoghurt.

Stel je wc-bezoek niet uit, dit zorgt voor meer druk op de sluitspier, en dat kan een oorzaak voor aambeien zijn.

Pers niet tijdens je wc-bezoek, ook dit kan een oorzaak van aambeien zijn. Is persen nodig, dan doe je er goed aan om de voedingtips van hierboven op te volgen. Meer vezels zorgen voor betere ontlasting.

Veeg je billen niet te hard af tijdens je toiletbezoek. Dit kan ervoor zorgen dat je huid en weefsel beschadigd.

Als je al last hebt van aambeien, dan wil je natuurlijk van je aambeien genezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>